EUs forbud mod engangsemballage i plast har måske nogle utilsigtede, negative helbredsmæssige effekter. Det mener David McDowell, en pensioneret professor indenfor fødevarerstudier fra Ulster Universitet.
I en rapport påpeger han, at der er en risiko for øget forekomst af sygdomme, der spredes via vores fødevarer. En lang række af disse sygdomme er relativt milde og giver mest ubehag, men der er også nogle imellem, som er livsfarlige.
Her har effektive emballager spillet en positiv rolle, og David McDowell er ikke sikker på, at EU har taget tilstrækkelig højde for sådanne risici, da man besluttede at indføre et forbud.
Rapporten, der er bestilt af Pack2Go Europe, en brancheorganisation for virksomheder der producerer netop blandt andet engangsemballage, bliver dog skudt ned af andre eksperter, der ikke ser samme faremoment i at anvende de typer af emballager, som er ved at komme på banen i forlængelse af forbuddet.
Kilde: Foodnavigator.com.