Mouldshop A/S

Mouldpro rensepumpe fjerner kalk og korrosion i kølekanaler – og sikrer bedre produktivitet

De fleste værktøjsmagere og plastfabrikker kender til problematikken med tilstoppede kølekanaler, hvor kalkaflejring, korrosion eller andet ”slam” har hobet sig op og helt eller delvist blokerer for vandflowet. Ofte er det en besværlig og tidskrævende proces at rense kølekanalerne manuelt – og konsekvensen ved manglende rens er typisk en dårligere køleeffekt og dermed forringet produktivitet. Rensepumpen med tilhørende rensevæsker fra danske Mouldpro gør det væsentligt lettere at rense dine kølekredsløb.

Fuldautomatisk renseproces

Afkalkningspumpen er netop lanceret i et nyt forbedre design, der gør processen endnu nemmere at håndtere. Pumpen fås i 2 udgaver, hvor den automatiske har indbygget styring, der efter et indstillet tidsinterval vender pumperetningen, så rensevæsken både pumpes og suges gennem kredsløbet. Det giver en bedre renseproces med langt større sikkerhed for at få alt snavs vristet fri i kanalerne.

Det er vigtigt, at renseprocessen køres, inden kanalerne er helt blokerede, da det kræver at rensevæsken kan cirkulere, så det kommer retur i tanken på pumpen. Hvor lang tid renseprocessen tager, afhænger derefter af, hvor meget snavs, der har indlejret sig i kanalerne.

Men den manuelle udgave af pumpen er der ingen styring, så her skal man selv ændre pumperetningen løbende under renseprocessen. Prisforskellen er minimal, så oftest vælger kunder den automatiske løsning.

Tilhørende rense- og neutraliseringsmidler til alle materialer

Mouldpro tilbyder ligeledes et udvalg af rensevæsker og –pulver i forskellige kvaliteter og til forskellige materialer. Rensemidlet fås både på væske- og pulverbasis, hvor rensepulveret er velegnet til materialer som rustfrit stål, aluminium og messing – mens rensevæsken i 2 varianter er velegnet til stål og kobber.

Efter end renseproces er det vigtigt, at kølekredsløbet skylles igennem med en neutraliseringsvæske – og her tilbyder Mouldpro ligeledes et neutraliseringspulver, der blandes op med vand og skylles igennem kredsløbet. Af hensyn til håndteringen af rensevæsken anbefaler Mouldpro, at man har en pumpe til rensevæske og en særskilt pumpe til neutralisering.

Kontakt gerne Mouldshop A/S for mere info om rensepumpen og dens tilhørende rensemidler. Se desuden mere om produkterne på Mouldshops webshop her