Verdens emballageudfordring, særligt inden for plast, får nu verdens største fødevarevirksomhed, Nestlé, til at oprette et institut, der skal forske i brugbare, sikre og miljøvenlige emballageløsninger. Det får navnet Nestlé Institute of Packaging Sciences, bliver placeret i Lausanne, Schweiz og vil beskæftige omkring 50 mennesker og inkludere et topmoderne laboratoriekompleks.
I tæt samarbejde med Nestlés globale forsknings- og udviklingsnetværk, akademiske partnere, leverandører og iværksættere vil instituttet evaluere sikkerheden og funktionaliteten af forskellige bæredygtige emballagematerialer. Forskningsfokusområder vil omfatte genanvendelige, biologisk nedbrydelige eller komposterbare, polymere materialer, funktionelt papir samt nye emballagekoncepter og teknologier for at øge genbruget af plastemballage. De nye løsninger bliver testet i forskellige produktkategorier, før de rulles ud i Nestlés globale portefølje af produkter, der spænder lige fra kaffe og chokolade til veganske produkter og avanceret hospitalsernæring.